Soustředění talentované mládeže

Přátelé, známí, příznivci naší stránky,

letos jsme opět vyrazili společně s dětmi z našeho kroužku na letecko-modelářskou dovolenou na Ranou.

Každé ráno děti nemohly dospat a vstávaly brzy, aby si ještě před snídaní zalétaly, než začne foukat. Počasí nám pro létání moc nepřálo a od dopoledne do večera pofukovalo. Někdy více, někdy méně. Ještě že máme k dispozici nádrž, tam jsme vzali zchladit naše loďky, ať už pomalé parníčky nebo švihadla jako například kluzáky. Případně jsme se i zchladili my. Na dílně kluci dodělávali resty z uplynulého roku, případně opravovali drobná poškození a dočkali jsme se i záletu zcela nových RC házedel, se kterými je již brzy čeká soutěž. Jeden z našich kluků, Lukáš Lajsner, se již jedné soutěže zúčastnil spolu s dospělými, a to přímo na Rané. Vedl si velmi dobře s nejednou tisícovkou (maximální počet bodů v jednom kole, pozn. redakce) a umístil se na krásném 5. místě z 8. Pro všechny děti jsme také uspořádali soutěže a v průběhu týdne sbíraly body do celkové „výsledkovky“. Měli jsme závody například v parkování lodičkami do přístavu, oblétávání balónků s jejich modely Stepů, Videostop na poznávání pohádek a filmů nebo ježdění s autíčky kolem překážek na čas. Bodování pokojů proběhlo také, ale podívejte do galerie na fota z jejich pokoje, mnoho bodů v této „disciplíně“ nenasbíraly. Ale získaly zkušenosti při službách v kuchyni, kde pomáhaly umývat a utírat nádobí.

Moc jsme si tento rok opět užili a děkujeme Ranskému aeroklubu, že nám umožnili pobyt a Ponorce, že nám dovážela chutná jídla a v pořádných porcích pro naše hladové krky ve vývinu. Dále nesmíme opomenout poděkovat také městu Louny, s jehož podporou se akce klubu uskutečnila. Děkujeme!

Dále děkuji pořadatelům, od vedoucího kroužku pana Faixe, přes modeláře – pomocníky pro naše děti, po našeho pokladníka Ládínka Neuberta, který nám vše domluvil a celkově, postaral se o to nejdůležitější, o pobyt, jídlo a papírování. Děkujeme chlapi!

A nezapomeňte kouknout do galerie.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď