Soutěž RCH Spořice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sobotní ráno slibovalo parádní soutěž s proměnlivým počasím.
Střídalo se zataženo s větrem a krásným sluníčkem s téměř bezvětřím.
Sjelo se zde dvacet soutěžících připravených k boji o vítěství a téměř všichni měli speciály od Leoše Svobody, zbytek měl modely vlastní konstrukce.
Objevila se zde i jedna polomaketa Luňáka, se kterou Jirka Bačinský dokonce nalétal ve dvou kolech 1000 bodů. Byli zde i tací, kteří odlétali čtyři nuly po sobě než pochopili, že příliš lehké letadlo nelétá a kdo se nedostal nad silnici končící svahem, tak byl v nevýhodě. Soutěž odsejpala jako na drátku, bubliny se střídaly s klesákama a  závodníci laborovali, jestli si nechají 150 bodů nebo jestli budou opakovat a riskovat klesák a silný vítr. Vítr byl nemilosrdný a občas to pořádně zamíchal, kdo se nechal zafouknout měl smůlu a nevrátil se do čtverce. Pár soutěžících mělo problém na vleku a skončili se zamotaným vlascem okolo křídla nebo vop v ošklivých obratech mířících k zemi. Ovšem stačila trocha vteřiňáku a létalo se znovu. To je výhoda lehkých letadel, s F3Béčkem by to byla totálka. Odlétalo se šest kol a celkovým vítězem se stal Jiří Vaněk z našeho Lounského klubu, gratulujeme!
Po skončení soutěže Jirka Vaněk vytáhl vlečnou a vyvlekal několikrát polomaketu Luňáčka. Vyhlášení výsledků proběhlo po skončení vleků přímo na letišti. Rozdávaly se diplomy a věcné ceny.
Děkujeme pořadatelům za krásnou soutěž a těšíme se na další zářijovou.
Fotky:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď