Lounské aerovleky 05-2018

Podle plánu akcí pořádaných MK Louny proběhly ve dnech 5 – 6.5.2018 na klubovém letišti „U Háje“ aerovleky za účasti modelářů z LMK Louny, LMK Lány, LMK Most, LMK Praha 8 a LMK Praha ČSA.

Jednalo se o druhý ročník společně pořádané akce. Jaro, které přineslo až letní teploty, dopřálo krásné počasí, vítr se sám umoudřil a ač foukal docela silně, dul vytrvale ve směru dráhy a tak starty byly velmi rychlé a

modely rychle nabíraly bezpečnou výšku. K maximální spokojenosti chyběly na modré obloze mráčky, pod kterými by byly modely lépe vidět. Takhle se v modři oblohy i modely s rozpětím křídel až 5,5m dokázaly v některých okamžicích ztratit a pilotům nezbývalo než trpělivě čekat, až se v náklonu v zatáčce objeví. Přistání modelů byla mnohdy vedena v rychlém sledu, to nastalo v okamžiku, kdy se stoupavé proudy rozpadly a pilotům modelů nezbývalo než se řadit za sebe a volit optimální dráhu na přistání. I přes drobné problémy žádný model neskončil těžce poškozený. K všeobecné spokojenosti přispěly přístřešky Jirků Bačinského a Novotn&ea cute;ho a samozřejmě „Báčovo gril“ na kterém se krásně opékaly buřtíky dodané oslavencem Martinem Zofem. Sobota prostě byla perfektní a byla završena rychlostním rekordem modelu Stingray Jirky Bačinského, když se ve vodorovném průletu prohnal nad lounským pláckem rychlostí 246km/h. To byl „hučák“.

Nedělní sílící vítr setkání po obědě ukončil a všichni se spokojeně rozjeli domů. Nezbývá, než se těšit na další společné akce LMK Louny a LMK Lány.

Další galerie:
Roga
Jirka Kohout
Pavel Sláma

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď