Českolipské aerovleky – Hrušovany duben 2018

Ve dnech 20. – 22.4.2018 se konala již tradiční akce „Českolipské aerovleky“ na uvítání jara pod záštitou RCMK Česká Lípa. Tentokrát se setkání odehrálo opravdu ve znamení sluníčka a příjemných jarních teplot. Všichni účastníci mohli zavzpomínat na počasí v roce 2017, kdy jsme měli všichni bez vyjímky kulichy naražené hluboko do čela a zimní bundy zapnuté až pod nosy. Před rokem ještě pomohl odolávat českolipskému „bočáčku“ a zimě Rogerův „párty stan“, který byl také uzavřený ze všech stran.
To byla vzpomínka.
Letos se pořádání srazu přesunulo na soukromé letiště do Hrušovan a vše bylo úplně jinak. Sluníčko, teplo, osvěžovna a týlové zabezpečení ze strany RCMKCL přispělo k dobré náladě všech účastníků a tak se všichni v klidu mohli věnovat vyvětrání svých létajících strojů. Za LMK Louny byla vcelku hojná účast, JirkaVaněk spolu s Martinem Zofem reprezentovali po celou setkání, dostali propustku na všechny dny setkání. Ti se měli :-). Další část zástupců MK Louny ve složení J&J Pávkovi a L&L (Luboš a Ládínek) podpořila setkání jen v sobotu. I tak jsme si létání v Hrušovanech dostatečně užili, navíc bez ztráty květinky. Letošní první aerovleky v Hrušovanech byly fantastické :-).
Na tuto první akci navážeme setkáním u nás v Lounech spolu s kolegy z LMK Lány ve dnech 4. – 6.5.2018. Počasí by mohlo vyjít, i když s větříkem, který by spíše slušel soutěži F3F. I když letový prostor máme uprostřed polí a nelze zajistit takový servis jako na ČLA2018, věříme že akce Aerovleky LN – Lány bude stejně pěkná a všichni se k nám na lounský letový plácek rádi opět vrátí :-).

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď